matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozloz wielomian.. pomozcie biednej dzziewczynie :(:*
pomocy :
Rozloz wielomian na czynniki mozliwie najnizszego stopnia W(x)=x
3
−3x
2
+6x−18 Pomocyy
16 sie 15:21
Piotr 10:
W(x)=x(x
2
+6)−3(x
2
+6)=(x
2
+6)(x−3)=..
16 sie 15:48