Miejsce zerowe
Marzena: Wyznacz miejsca zerowe funkcji:
x2 − 4x + 4
Nie moge uzywac rownan kwadratowych:( pomocy
16 sie 12:04
Aga1.: Zauważ,że x2−4x+4=(x−2)2, to jakie jest miejsce zerowe?
16 sie 12:19
Marzena: 2?
16 sie 12:21
Aga1.: Tak.
16 sie 12:24
Janek191: @Marzena
x2 − 4 x + 4 to nie jest funkcja !
f(x) = x2 − 4x + 4 to jest funkcja
f(x) = 0 ⇔ x2 − 4x + 4 = 0 ⇔ ( x − 2)2 = 0 ⇔ x = 2
16 sie 16:54
asdf: Czasami ludzie na siłe starają sie pokazac swoja mądrość nad innymi...przeciez wiadomo o co
chodzi
16 sie 17:01
Eta:
16 sie 19:19
MówieJakJest: asdf: "pokazać mądrość nad innymi " co to znaczy ? Myślę ,że chciałeś powiedzieć "pokazać
swoja wyższość nad innymi".
Nie, nikt tutaj tego nie zrobił . Janek przedstawił konstruktywną krytykę . Celem
konstruktywnej
krytyki jest zmiana zachowania osoby, której ona dotyczy.("...przeciez wiadomo o co chodzi" −
ona nigdy nie szkodzi)
To ty pokazujesz tą swoją "modrość" pisząc coś ni z gruszki ni z pietruszki( rozpocząć
wypowiedź w zupełnym oderwaniu od prowadzonej dyskusji) .
Swoją wypowiedział mogłeś zranić adresata . (tak)
Eta jak zawsze pozostawiła po sobie ślad obecności zupełnie nie odnosząc się do treści
wypowiedzi asdf'ka. Dlaczego ? A no, od pewnego czasu na forum powstałą grupka ludzi ,którzy
tylko ganią innych . Nawet pytanie kierują do konkretnych osób, nie pozwalają normalnemu
człowiekowi uczestniczyć w rozwiązywaniu ich zadań, od tego to forum jest , a wy je niszczycie
butni , pełni podłości ,bezduszni ludzie .
16 sie 19:54
F5: .
16 sie 21:13
asdf: Dokładnie, jestem bezduszny, bo zwróciłem uwagę komuś by nie czepiał się szczegółów...dalej nie
będę kontynuować tej konwersacji. Tak samo te "mądrość" i "wyższość", jesteś tak mało
inteligentną osobą, że nie rozumiesz przesłania?

Dobrze, że są jeszcze ludzie, którzy na
siłe się nie wywyższają i starają się być skromni...
16 sie 21:43
MówieJakJest: @asdf
"Czasami ludzie na siłe starają sie pokazac swoja mądrość nad innymi..."
"Dobrze, że są jeszcze ludzie, którzy na siłe się nie wywyższają i starają się być
skromni..."−hahaha
"Tak samo te "mądrość" i "wyższość", jesteś tak mało inteligentną osobą, że nie rozumiesz
przesłania? " odpowiem tak:
16 sie 22:13
Garth:
To i dziennikarze juz dobrali sie do skory 'matematyce.pisz.pl'?
16 sie 22:40
fx: Gigantyczna produkcja spamu na tym forum jest faktem. To jest przejaw infantylizacji pewnych
osób, całkiem dla mnie niezrozumiałej − chyba, że ktoś lubi bałagan w kolorach tęczy...
17 sie 11:02