Znajdź wzór malejącej funkcji f(X)=ax+b wiedząc ze wykres funkcji f nie przechod
kamczatka: Znajdź wzór malejącej funkcji f(X)=ax+b wiedząc ze wykres funkcji f nie przechodzi przez
początek układu współrzędnych a współczynniki a i b są rozwiązaniem równania 2x3−x2−x=0
16 sie 11:06
ICSP: ja bym najpierw równanie rozwiązał
16 sie 11:07
kamczatka: 2x3−x2−x=0
16 sie 11:07
kamczatka: x(2x2−x−1) = 0 i w zasadzie nie wiem co dalej z tym zrobić.
16 sie 11:08
kamczatka: Δ obliczyć z nawiasu ?
16 sie 11:08
Piotr 10: Tak
16 sie 11:13