Sprawdzenie pary odcinków przecinających się.
Mirka: Niech ktoś mi powie co mu wyszło z tego zadania:
Dany jest zbiór odcinków na płaszczyźnie :
{a = [ (3,1), (7,6)], b = [ (0,2), (2,2)], c =[ (1,5), (6,1)], d =[ (1,5), (6,1)], e=[ (0,1),
(7,2)],}
Zastosuj algorytm na sprawdzanie czy w zbiorze istnieje para przecinających się odcinków.
Podaj wszystkie stany „miotły" od początku działania algorytmu aż do znalezienia pierwszej
pary przecinających się odcinków.
Czy to będzie para (e,a) czy (c,e) i dlaczego ?
16 sie 00:31