24 wrz 23:52
Jakub: Niestety druga strona archiwum tak właśnie wygląda. Pierwsze tysiąc postów na tym forum nie
jest bardzo wartościowe. Mało osób wtedy korzystało. Skrypt forum był bardzo ubogi i
wprowadzane wzory nie wyświetlały się ładnie. Proponuję przeglądać archiwa od końca 13, 12,
11, ...
25 wrz 15:44
tim: Witaj Jakubie.
Co słychać?
Jakieś plany co do forum? ^^
25 wrz 15:47
Jakub: Cześć tim
Wielkich zmian na forum nie będzie. W zasadzie wszystko co potrzebne już jest. Choć mam parę
pomysłów:
1. Brakuje sprawnego wyszukiwania ostatnich postów konkretnej osoby. Przykładowo wchodzisz na
forum i chcesz szybko się dowiedzieć co ostatnio pisała Eta. Jest wyszukiwarka, ale ona sobie
radzi słabo z wyszukiwaniem ostatnich postów. Przeszukuje od najstarszego postu w tył, co
najczęściej jest niezgodne z kolejnością postów w jakich biorą udział odpowiadający.
2. Do rysowania przydałoby się dodać opcję kreślenia linii wykresów. Teraz ludzie składają je
np. z łuków, kropek lub krótkich odcinków. Chodzi o to, aby łatwiej dałoby się kreślić te
krzywe.
3. Następna opcja, choć nie jestem pewien czy bardzo potrzebna, to jest wyświetlanie
informacji, kto czyta daną stronę. Nie wiem jednak, czy często będą się zdarzały sytuacje, że
daną stronę czyta więcej niż jedna osoba, a tylko wtedy to miałoby sens.
Hmm, to takie luźne pomysły na najbliższy czas.
25 wrz 16:09
tim: Jakubie, jako, że za pewne znasz się na informatyce...

, mam do ciebie pytanie. Ściągnąłem
właśnie LEd (Latex Editor) i wyskakuje mi za każdym razem błąd z plikiem .dvi. Co robię źle?
Czego nie mam?
25 wrz 17:16
Jakub: Przede wszystkim czy masz zaistalowanego latex'a. LED to tylko edytor. Programy w latex'u
możesz pisać nawet w notatniku. Tylko to strasznie niewygodne. LED znacznie ułatwia pracę z
kodem latex'a. Jak zaistalować latex'a zobacz tutaj
http://www.gust.org.pl/doc/tex_install/miktex_inst
Piszesz, że wyskakuje błąd. Ale jaki błąd? Najlepiej opis błędu skopiuj tutaj.
25 wrz 19:53