rozwiaz uklad rownan
matolek: Rozwiaz uklad rownan:
(2x−y=7
(−3x+1=2y−6
z gory dziekuje za rozwiazanie
24 wrz 23:11
Bogdan:
Podaj najpierw swoje rozwiązanie, sprawdzimy
24 wrz 23:23
Eta:
nie dziękuj "z góry"

sam rozwiąż tak:
y = 2x −7
podstaw do drugiego równania i wyznacz x
a następnie y
powodzenia
bo inaczej Twój nick .... będzie na zawsze do Ciebie "przyklejony"
a chyba tego nie chcesz?
24 wrz 23:25
Bogdan:
Tak jest Eto, dobry wieczór
24 wrz 23:28
matolek: Dzieki

Po prostu musze miec 100 % dobrze wykonanych zadan na jutro, bo inaczej ebde musial nowa serie
robic a tego nie chce
24 wrz 23:30
matolek: Możecie mi powiedzieć czy dobrze rozwiązałem nierówność ?
−2x−3(x+1)>x+33
−6x>36 | *(−6)
x<−6
24 wrz 23:39
Eta:
Dobry wieczór
Bogdanie
24 wrz 23:39
Eta:

...... ( jak widać , nie taki z Ciebie "matołek"
24 wrz 23:43