Wykres funkcji f(x)=2x+p{3}(x+p{3}) jest równoległy do prostej o równaniu:
kamczatka: Wykres funkcji f(x)=2x+√3(x+√3) jest równoległy do prostej o równaniu:
Odp to: C. y=(√3+2)x
Moje rozwiązanie to:
√3(x+√3) = √3x+3 więc a=√3 i temu odpowiedź C, bo (√3+2)x= √3x + 4x , ale chyba coś
nie tak bo co z tym 4x ?
15 sie 15:47
Basia:
a gdzie zjadłaś 2x ?
f(x) = 2x+√3x + 3 = (2+√3)x + 3 = (√3+2)x + 3
15 sie 15:52
kamczatka: aha to wszystko jasne √3x+2x =a
w funkcji jak i w odpowiedzi C.
15 sie 16:00
Basia: niezupełnie
a to jest to co stoi przy x
tutaj a=√3+2
15 sie 16:09
kamczatka: faktycznie zapomniałem x'a zabrać.
15 sie 16:29