matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
pit:
Proszę o pomoc w rozwiazaniu całki ∫ln
2
x dx
15 sie 15:27
ICSP:
https://matematykaszkolna.pl/strona/2295.html
15 sie 15:28
Basia:
t = lnx ⇒ x = e
t
1
dt =
dx
x
dx = e
t
dt ∫ln
2
x dx = ∫t
2
*e
t
dt teraz dwa razy przez części
15 sie 15:29
pit:
Dzięki
15 sie 16:47