prosze o szybkie rozwiazanie wazne dla mnie to jest
joanna: zad1.Oblicz x korzystając z wlasnosci logarytmow
log6 x=2log2√3−log2 12
15 sie 10:53
bezendu:
log
6x=2log
2√3−log
212
2log
2√3=log
23
log
23−log
212=−2
log
6(−2) i tutaj nie ma odpowiedzi
15 sie 11:04
joanna: ma wyjsc x=136
15 sie 11:07
15 sie 11:09
bezendu:
logab
b>0 a tutaj wychodzi b=−2 więc....
15 sie 11:12
bezendu:
sorry źle odczytałem zadanie

log
6x=−2
15 sie 11:13
joanna: dobrze nic nie szkodzi ale teraz widze ze juz dobrze jest
15 sie 11:16