prosze o rozw
atamniemarudz: zad. 18 str. 105 z.z.
Naszkicuj wykres funkcji f.
{x+4 dla x ≥−1
f(x) = {−2x+3 dla −1<x<1
{−x+4 dla x ≤ 1
a) Ile rozwiązań ma równanie [tex]f(x) = \frac{\sqrt(2)}{2}[/tex]?
b) Oblicz [tex]f(\sqrt(2)−3) + f(\sqrt(2)−1) + f(\sqrt(2)+1)[/tex].
zad.19 str. 105 z.z.
Narysuj wykresy odpowiednich funkcji i odczytaj z nich zbiór rozwiązań nierówności.
a) \sqrt(x+4) −2 < x
b)\sqrt(x−2) +1 ≥ \frac{1}{2}x
c) \sqrt(x+7) −5 ≤ −|x|
14 sie 13:42
Basia: widzisz chyba, że tu tex nie działa
zapisy są nieczytelne
14 sie 13:59