matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
em:
Niech x + y = 12 i x
2
+ y
2
= 126. Oblicz wartość wyrażenia x * y.
24 wrz 21:23
Bogdan:
wyrażenie x + y = 12 podnieś obustronnie do kwadratu
24 wrz 21:35
em:
x
2
+ 2xy + y
2
= 144
24 wrz 21:59
em:
już wszystko jasne
dzięki
24 wrz 22:00