Wielomiany
jagodzianka555: Wielomianem rowny wielomianowi w(x)=(3x2−2x)3 jest wielomian...
prosze pomozcie, bo nie umiem;cc
13 sie 20:56
Eta:
(a−b)
3 = a
3−3a
2b+3ab
2−b
3
a= 3x
2 , b= 2x
i działaj
13 sie 20:58
Eta:
Można też tak :
[x(3x−2)]3 = x3*(3x−2)3 =x3*( ............ tu ze wzoru (a−b)3 .... a=3x , b= 2
13 sie 21:01
13 sie 21:02
13 sie 21:03
jagodzianka555: nie wyszlo mi ;c
ma mi wyjsc taka odpowiedz:
G(x)=27x6−54x5+36x4−8x3
13 sie 21:09
Eta:
...= x3([ (3x)3−3*(3x)2*2+3*3x*22−23]=
= x3*( 27x3−54x2+36x−8)=.........
13 sie 21:13