matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica funkcji
kamil123:
Witam. Mogli byście wytłumaczyć mi dlaczego ta granica jest równa 1:
1
lim
n=
∞
=
n
√
=1 ?
n
Z góry wielkie dzięki
13 sie 13:09
ICSP:
1
n
√
1
1
lim
n
√
= lim
→
= 1
n
n
√
n
1
13 sie 13:11