pochodna z definicji
hey: Zbadaj z definicji czy istnieje pochodna
| | ⎧ | −(ex − 1)2 , x≤0 | |
| f''(0) dla f(x) = | ⎨ | |
|
| | ⎩ | x2 , x>0 | |
11 sie 19:47
hey: Mi wyszło, że pochodna nie istnieje ponieważ
f''(0)
lim x−> 0+ = 2
lim x −>0− = −2
Dobrze? Mam tutaj przepisać całe rozwiązanie?
11 sie 20:04
Aga1.: Wynik otrzymałam taki sam.
11 sie 20:10
hey: dzieki
11 sie 20:22
hey: A taka pochodna?
| | ⎧ | x4arctg1x , x≠0 | |
| f(3)(0) dla f(x) = | ⎨ | |
|
| | ⎩ | 0, x=0 | |
tu już mam problem
11 sie 21:57
hey: up ?
12 sie 00:25