11 sie 01:47
Trochę umiem matematykę : Dlaczego ty nie chcesz sie tego nauczyć ?
11 sie 08:27
5-latek: Jesli nie masz nic madrego do powiedzenia to prosze sie nie wypowiadac
Wedlg mnie ostatnie zadanie jest bardzo latwe Panie student
Nie masz podanej w jakiej postaci masz napisac rownanie postej wiec zapisz ja w postaci np
kanonicznej
| x−x1 | | y−y1 | | z−z1 | |
| = |
| = |
| −−−masz podane wspolrzedne punktow A i C |
| x2−x1 | | y2−y1 | | z2−z1 | |
wiec podstaw .
jesli chodzi i kat to skorzystaj z ewzroru na cosinus kata miedzy wektorami
masz obliczyc kat BAC wiec wierzcholkiem kata bedzie punkt A . Oblicz wspolrzedne wektora AB i
oznacz go np przez v nastepnie oblicz wspolrzedne wektora AC i oznacz go np przez w
| | vow | |
to cos kata (v,w)= |
| |
| | |v|*|w| | |
11 sie 10:26