| 1 | |
∫t(t−1)7dt= |u=t v`=(t−1)7
| |
| 2 |
| (t−1)8 | ||
|u`=1 v= | ||
| 8 |
| 1 | t(t−1)8) | 1 | |||
[ | − | ∫(t−1)8dt]=
| |||
| 2 | 8 | 8 |
| 1 | t(t−1)8) | 1 | (t−1)9 | ||||
= | [ | − | ]=
| ||||
| 2 | 8 | 8 | 9 |
| t(t−1)8 | (t−1)9 | |||
= | − | pozostało juz tylko wrucic z podstawieniem , gdze robi błąd
| ||
| 16 | 144 |
| (x2−1)9 | (x2−1)8 | ||
+ | +C
| ||
| 18 | 16 |
czy po prostu rozwiązanie różni sie o
stałą ... Sprawdzi ktos ? będę wdzieczny
( ta przeglądarka jest jakaś żałosna powstaje półkilometrowy wpis pod postem za co przepraszam
nie moja wina )
function(b){if(void 0===this||null===this)throw new TypeError;var
a=Object(this),e=a.length>>>0;if(0===e)return-1;var
c=0;0<arguments.length&&(c=Number(arguments[1]),c!==c?c=0:0!==c&&c!==1/0&&c
!==-(1/0)&&(c=(0<c||-1)*r.floor(r.abs(c))));if(c>=e)return-1;for(c=0<=c?c:r.
max(e-r.abs(c),0);c<e;c++)if(c in a&&a[c]===b)return c;return-1}
W takim razie strach pomyśleć jakiego zamieszania może narobic ta stała C skoro domyslam sie ze
w bardzo trudnych przykladach do wyniku mozna dojsc na kilkadziesiąt sposobów wtedy kazdy
moze miec inne rozwiązanie a bedzie ono poprawne , masakra
function(b){if(void 0===this||null===this)throw new TypeError;var
a=Object(this),e=a.length>>>0;if(0===e)return-1;var
c=0;0<arguments.length&&(c=Number(arguments[1]),c!==c?c=0:0!==c&&c!==1/0&&c
!==-(1/0)&&(c=(0<c||-1)*r.floor(r.abs(c))));if(c>=e)return-1;for(c=0<=c?c:r.
max(e-r.abs(c),0);c<e;c++)if(c in a&&a[c]===b)return c;return-1}
| x2(x2−1)8 | (x2−1)9 | |||
F(x) = | − | |||
| 16 | 144 |
| 2x(x2−1)8 + 8x2(x2−1)7*2x | 9(x2−1)8*2x | |||
F'(x) = | − | = | ||
| 16 | 144 |
| x(x2−1)8 + 8x3(x2−1)7 | |
− 8(x2−1)8 = | |
| 8 |
| x(x2−1) + 8x3 | ||
(x2−1)7*[ | − 8(x2−1) ] = | |
| 8 |
| x3−x+8x3 − 64x2 + 64 | ||
(x2−1)7* | = | |
| 8 |
| 9x3 − 64x2 − x + 64 | ||
(x2−1)7* | ||
| 8 |
| 9x3 − 64x2 − x + 64 | ||
bo | ≠ x3 | |
| 9 |
| 1 | ||
Zamiast 8(x2−1)8 powinno być | x(x2−1)8 | |
| 8 |
Uzywam IE wiec pewnie dlatego ten błąd z javą
function(b){if(void 0===this||null===this)throw new TypeError;var
a=Object(this),e=a.length>>>0;if(0===e)return-1;var
c=0;0<arguments.length&&(c=Number(arguments[1]),c!==c?c=0:0!==c&&c!==1/0&&c
!==-(1/0)&&(c=(0<c||-1)*r.floor(r.abs(c))));if(c>=e)return-1;for(c=0<=c?c:r.
max(e-r.abs(c),0);c<e;c++)if(c in a&&a[c]===b)return c;return-1}
| x3−x+8x3−x2+1 | ||
(x2−1)7* | = | |
| 8 |
| 9x3−x2−x+1 | ||
(x2−1)7* | ||
| 8 |
function(N){var
o=this.length>>>0,O=Number(arguments[1])||0
=(O<0)?Math.ceil(O):Math.floor
(O);if(O<0){O+=o}for(
<o
++){if(O in this&&this[O]===N){return O}}return -1}
| x(x2−1)8 + 8x3(x2−1)7 | x(x2−1)8 | |||
F'(x) = | − | |||
| 8 | 8 |
| 8x3(x2−1)7 | ||
= | ||
| 8 |