matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Handball_93:
ska się to bierze ?
1
sin
2
x=
(1−cos(2x))
2
9 sie 12:41
Basia:
cos(2x) = cos
2
x − sin
2
x = 1−sin
2
x − sin
2
x = 1−2sin
2
x 2sin
2
x = 1−cos(2x)
9 sie 12:44
asdf:
1
cos(2x)
1
cos
2
x − sin
2
x
1
1−2sin
2
x
−
=
−
=
−
=
2
2
2
2
2
2
2sin
2
x
= sin
2
x
2
9 sie 12:46