matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przekształcenie
Handball_93:
Może ktoś wytłumaczyć skąd się bierze ?
U
2
1
2 ∫
−−−> 2 ∫ (1−
)
1+u
2
1+u
2
9 sie 12:27
Basia:
u
2
u
2
+1−1
u
2
+1
1
1
=
=
−
= 1 −
1+u
2
u
2
+1
u
2
+1
u
2
+1
1+u
2
9 sie 12:29