matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
procenty
Marzena:
liczba o 20% mniejsza od 14 odp: 11.2?
9 sie 11:52
Basia:
14 − 20% z 14 = 14 − 0,2*14 = ................ wylicz
9 sie 11:55
aki:
x − szukana liczba 100%−20%=80%=0,8 x= 0,8*14 =...
9 sie 14:56