matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
procenty
Marzena:
Liczba o 30 % wieksza od 15? 19.5 dobrze?
9 sie 11:42
bezendu:
15−100% x−130% x=19.5
9 sie 11:46
Janek191:
15 + 30% z 15 = 15 + 0,3*15 = 15 + 4,5 = 19,5
9 sie 12:38
aki:
x= 1,3*15 = 19,5
9 sie 14:39