matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi...
xyz:
Czy mógłby ktoś sprawdzić zadanie z ciągów? Obliczyłam i wyszedł mi wynik −9, a w odpowiedziach jest 9. Nie wiem czy ja coś pomyliłam czy w odpowiedziach jest błąd....
2
n
* n
2
Dany jest ciąg a
n
określony wzorem a
n
=
dla n≥1. Wówczas wyraz a
3
1−n
2
tego ciągu jest równy: A. −7,2 B.7,2 C. −9 D. 9
9 sie 00:34
asdf:
2
3
* 3
2
a
3
=
= ...
1−3
2
9 sie 00:53
xyz:
Równa sie −9 ?
9 sie 00:59
asdf:
ta
9 sie 01:07
Gustlik:
2
3
*3
2
8*9
72
a
3
=
=
=
=−9 masz dobrze, chyba jest błąd w odpowiedziach.
1−3
2
1−9
−8
9 sie 01:11
xyz:
ok, dzięki
9 sie 01:19