zadanka
martini: zadanka
8 sie 18:32
Mila:
1)Rzucamy dwa razy symetryczną sześcienną kostką do gry. Oblicz prawdopodobieństwo tego, że w
każdym rzucie otrzymamy inną liczbę oczek.
8 sie 18:48
Mila:
2)
Rzucamy dwiema sześciennymi kostkami. Jakie jest prawdopodobieństwo, że na każdej kostce będzie
co najmniej 5 oczek?
8 sie 18:50
Pamela: Ω=6*6=36
A{(1,1),(2,2),(3,3),(5,5), (6,6)}
8 sie 22:22
Pamela:
Ω=6*6=36
A{(5,5)(5,6)(6,5)(6,6)}
8 sie 22:27
Janek191:
@Pamela − co to ma być ?
8 sie 22:42
martini: Ω=6*6=36
A{(1,1),(2,2),(3,3),(4,4),(5,5), (6,6)}
9 sie 18:48
martini: Ω=6*6=36
A{(5,5)(5,6)(6,5)(6,6)}
9 sie 18:52
Mila:
1) Dwukrotny rzut kostką sześcienną
|Ω|=6*6
Czy wiesz dlaczego?
(na pierwszej kostce może być wynik na 6 sposobów, na drugiej kostce może być wynik na 6
sposobów)
A− w każdym rzucie otrzymamy inną liczbę oczek
łatwiej policzyć wyniki dla zdarzenia przeciwnego
A'− na obu kostkach ta sama liczba oczek
A'={(1,1),(2,2),(3,3),(4,4),(5,5), (6,6)}
| | 6 | | 1 | |
P(A')= |
| = |
| prawdopodobieństwo zdarzenia A' |
| | 36 | | 6 | |
| | 1 | | 6 | | 1 | | 5 | |
P(A)=1−p(A')=1− |
| = |
| − |
| = |
| |
| | 6 | | 6 | | 6 | | 6 | |
2) popraw zapis zbioru A
9 sie 21:12
martini: Ω=6*6=36
A{(1,1),(2,2),(3,3),(4,4),(5,5), (6,6)}
| | 1 | | 6 | | 1 | | 5 | |
P(A)=1−p(A)=1− |
| = |
| − |
| = |
| |
| | 6 | | 6 | | 6 | | 6 | |
10 sie 12:43
Mila:
P(A)=1−P(A')
A i A'
10 sie 16:30
martini: informacja z ostatniej chwili poprawki niema. Nauczyciele dali spokój. wszyscy zdali
10 sie 23:02
martini: Dziekuje za pomoc wszystkim
11 sie 00:20
5-latek: Najbardziej podziekuj
Mili
11 sie 11:20
martini: Mila dziękuje ci za anielska cierpliwość i że dzięki Tobie zrozumiałam o co chodzi z Ta
matematyką

┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼
┼▄██▄┼┼┼▄████▄┼┼┼▄██▄┼
▒▒▒▒▒▒┼▒▒▒▒▒▒▒▒┼▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒██▒▒▒▒██▒▒▒██▒▒▒██▒▒
┼▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒┼
┼┼▒▒▒▒██▒▒▒██▒▒██▒▒▒┼┼
┼┼┼┼▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒┼┼┼┼
┼┼┼┼┼┼▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒┼┼┼┼┼┼
┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼▒▒┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼
┼▄███▄┼┼┼┼▒▒┼┼┼┼▄███▄┼
███▒▒██┼┼┼▒▒┼┼┼██▒▒███
┼███▒▒██┼┼▒▒┼┼██▒▒███┼
┼┼┼███▒▒█┼▒▒┼█▒▒███┼┼┼
┼┼┼┼┼███▒▒██▒▒███┼┼┼┼┼
┼┼┼┼┼┼┼███▒▒███┼┼┼┼┼┼┼
┼▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
11 sie 11:31
Trivial: wyśmienity ASCII art.
11 sie 12:51
Mila:
11 sie 18:14
Mila:
Martini, dalej rozwiązuj zadania. W przyszłym roku szkolnym − matura.
Dziwne zwyczaje w Twojej szkole.
11 sie 18:31
martini: moim zdaniem zrobili to tylko dlatego że ta szkoła juz nie istnieje i poszli nam na reke abyśmy
mogli szybciej papiery złożyć do nowej. bo od 20 sierpnia będzie trzeba płacić za wpisowe.
11 sie 19:19
Mila:
W takim razie mniej będzie nerwów w sierpniu, ale nie zwalnia Cię to z obowiązku uzupełnienia
wiadomości.
Rozwiązuj równania.
11 sie 19:52
martini: Oki
11 sie 19:54