całka
Handball_93: | | x | |
∫ arctgxdx = xarctgx − ∫ |
| dx = co dalej ? |
| | x2+1 | |
8 sie 13:50
ZKS:
Zauważ że
| x | | 1 | | 2x | | 1 | | (x2 + 1)' | |
| = |
| * |
| = |
| * |
| . |
| x2 + 1 | | 2 | | x2 + 1 | | 2 | | x2 + 1 | |
8 sie 13:53
Handball_93: tak wszystko okey, tylko że rozwaliłeś mi całkę
8 sie 13:58
ZKS:
Przepraszam następnym razem będę dawał mniejsze wskazówki.
8 sie 14:00
Handball_93: nie chodziło mi o to,że zrobiłeś zadanie, tylko o to, że wykonałeś ją wg mnie niepoprawnie,
ponieważ osunąłeś znak całki i pododawałeś kilka rzeczy
8 sie 14:01
Basia: ręce opadają
ZKS pokazał Ci jak przekształcić wyrażenie podcałkowe i policzyć tę drugą całkę
resztę masz sam zrobić
8 sie 14:43
ZKS:
Skoro wiesz lepiej to mojej pomocy już w swoich postach nie zobaczysz.
8 sie 14:46