pomoc
mat: Proszę o pomoc w wyznaczniu x i y z tego równania
x
22y−2y=0
8 sie 11:18
use: 3+2xy
2=5x (mnożąc pierwsze przez x i przenosząc 5 na druga strone)
pozniej ;
2xy
2=5x−3 teraz dzielimy i mamy;
| | 5x−3 | |
y2= |
| z tego masz dwie możliwosci ( bo jest y2 ) dalej sobie juz chyba poradzisz |
| | 2x | |
^^
8 sie 11:25
ICSP: z drugiego wyciągnij 2y przed nawias i z układu równań robią się dwa proste równania
8 sie 11:26
use: @mat Poza tym nie zasmiecaj koles forum bo widze ze wrzuciles jedno i to samo w kilku postach
..... ogarnijcie sie ludzie
8 sie 11:33