pomow
mat: Proszę o pomoc w wyznaczniu x i y w tym równaniu
x
22y−2y=0
8 sie 10:27
AS:
W drugim równaniu mamy
2*y*(x2 − 1) = 0 => y = 0 lub x = 1 lub x = −1
Żadna z tych liczb nie spełnia pierwszego równania.
8 sie 10:32
mat: bo mam wyszedł mi taki układ w ekstremum więc jaki punkt mi wychodzi podejrzany o istnienie
ekstremum proszę pana AS o odpowiedz
8 sie 16:53
Basia: podaj wzór funkcji, sprawdzimy czy pochodne dobrze policzone
8 sie 16:55
mat: Pani Basiu jest tam Pani jeszcze
8 sie 22:07
ad: pomoże mi ktoś
8 sie 22:17