matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;)
domi122:
27x
3
+27x
2
−25x−25=0
7 sie 20:28
PW:
27x
2
(x+1) − 25(x+1) = 0 (x+1)(27x
2
−25)=0 x+1=0 ∨ 27x
2
−25=0
7 sie 20:34
domi122:
dzieki PW
7 sie 20:36