pomoc
pit: Proszę o pomoc w rozwiazaniu układu równań
x
22y−2y=0
7 sie 13:44
wredulus_pospolitus:
sprawdź czy dobrze napisałeś
drugie równanie ... podziel przez 2y i masz juz wyznaczony 'x' (zał ... y≠0)
7 sie 13:49
wredulus_pospolitus:
później ... y=0 ... podstaw i wyznacz 'x'
7 sie 13:49
pit: a mógłby mi Pan to napisać bardzo proszę ?
7 sie 13:55
Garth: y(2x2 − 2) = 0
2x2 − 2 = 0
x2 = 1
x = 1 v x = −1, jesli sie nie myle
7 sie 13:58
pit: | | 3 | |
Przepraszam am zrobiłem błąd ma być |
| 2xy−5=0 |
| | x | |
7 sie 14:54
7 sie 15:58