matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica funkcji
babcyk:
cosx
lim
x→π/2
π
x−
2
6 sie 22:25
ZKS:
π
π
Zauważ że cos(x) = sin(
− x) = −sin(x −
)
2
2
6 sie 22:30
babcyk:
czyli to będzie
π
sin(x−
)
2
−(
) = −1
π
x−
)
2
tak
6 sie 22:50
ZKS:
Zgadza się.
6 sie 22:59