Zbiory liczbowe.
Gabrysia : Dane są dwa niepuste i nierozłączne zbiory A i B, zawarte w pewnej przestrzeni U. Wykaż,
wykonując odpowiednie rysunki, że prawdziwe są prawa De Morgana dla zbiorów: (A iloraz B)'=A'
suma B' oraz (A suma B)'=A' iloczyn B'.
5 sie 12:25
Gabrysia : Wiem, że są wakacje, ale może ktoś umiał by to rozwiązać.
5 sie 12:30
Basia:

czerwone: A∩B
no i widać (żaden to dowód, ale tak masz zrobić), że
A'∪B' = (A∩B)'
analogicznie zrób drugi rysunek
5 sie 12:36
ICSP: Trochę dziwne to zadanie

Wykazanie poprzez rysunek to żadne wykazanie.
5 sie 14:01