matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiazanie i opis
marek:
Rozwiaz nierownosc: −x2+2x+7<0
4 sie 23:48
Technik:
Δ=2
2
+4*7=32
√
Δ
=4
√
2
x
1
=... x
2
=... potem smutna parabola i odczytujesz przedział
4 sie 23:52
marek:
DZIEKI!
5 sie 00:03