24 wrz 18:35
AROB: pomagam
25 wrz 01:14
AROB: cena długopisu = x
cena ołówka = x − 25%x = 75%x = 0,75x
cena gumki = 0,75x + 15% * 0,75x = 115% * 0,75x =1,15 *0,75x= 0,8625x
x + 0,75x + 0,8625x = 6,27
2,6125x = 6,27 → x = 2,40 zł
Czyli: cena długopisu = 2,40 zł
cena ołówka = 0,75 * 2,4 = 1,80 zł
cena gumki = 0,8625 * 2,4 = 2,07 zł
25 wrz 01:24
Bogdan:
Jakaś epidemia z tym bykiem w
pomórzcie ?
25 wrz 01:26
AROB: 
Trzeba z tym walczyć, choć to często "walka z wiatrakami".
25 wrz 01:35
Eta:
Myślę ,że to nie epidemia?
To z pewnością "pomór"

My poma
gamy ,więc trzeba pisać
pomóżcie
25 wrz 01:58