matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie tekstowe z matmy prodze bardzo o pomoc z góry dziękuje :)
Patusia16:
Jacek i Wacek stoja na przeciwnych brzegach rzeki. Korzystając z danych na rysunku obok, oblicz szerokośc rzeki.
24 wrz 18:20
Bogdan:
x
20
Z podobieństwa trójkątów:
=
⇒ x = ...
5
8
24 wrz 23:09
SYLWEK:
A−A 1=20M A−C=40M D−C=20M D−E=20M
16 maj 20:17