wektory
Nex: Na sanki , które ciągniesz np. z siostrą , działasz siłą IF1= =60[N]. Zobacz , wektor tej
siły jest równoległy do wektora przemieszczenia. Na sanki działasz siłą pod kątem 60[stop]. To
jest wartość tej siły ukośnej! Korzystając z funkcji trygonometrycznych , oblicz wartość tej
siły IF2I.
Proszę o jakieś rysunkowe zobrazowanie tego i co mam wyliczyć bo chcę to zadanie sam obliczyć.
29 lip 20:38
Nex: POMOCY
29 lip 20:58
wredulus_pospolitus:

α = 60
o
Twoja sila F1
Siła z jaką przesuwane są sanki po śniegu
| | to | |
cos60o = |
| = ... z tablic odczytaj wartość cos60o |
| | przez to | |
30 lip 10:24
wredulus_pospolitus:

natomiast formulka: "wektor tej siły jest równoległy do wektora przemieszczenia"
oznacza, że (patrz rysunek)
30 lip 10:27
wredulus_pospolitus:
natomiast ja bym za 'jaja powiesił' tego kto taką treść napisał, bo urąga to inteligencji osób,
które rozumieją co nie co o wektorach
30 lip 10:28
Trivial:
Jest tylko jedno możliwe wyjaśnienie. Ty i np. Twoja siostra jesteście magicznymi reniferami
Mikołaja! Same sanie nie suną po podłożu lecz unoszą się pod kątem 60
o.
30 lip 19:39