zadanie
Ollla: hej

możecie mi pomóc w zadaniu :narysuj wykres funkcji określonej wzorem, uwzględniając
punkty
przecięcia z osiami współrzędnych :
29 lip 13:28
Piotr 10: To jest wykres funkcji wymiernej jak wiesz:
| | a | |
f(x)= |
| +q , gdzie u=[p,q] |
| | x−p | |
| | 2 | |
Podstawowy wykres to y= |
| |
| | x | |
Narysuj ten wykres a następnie dokonaj translacji o wektor u=[1,−3] czyli przesuń o jedną
jednostkę w prawo oraz o 3 jednostki w dół
A przecięcia to punkty
(0,y)⇔Przecięcie z osią OY
(x,0(⇔Przecięcie z osią OX
29 lip 13:31
Piotr 10: Oraz nie zapomnij określić dziedziny funkcji. Pamiętaj też o asymptotach poziomych i pionowych
29 lip 13:33
bezendu:
29 lip 16:00