matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartosc bezwzgledna
mika:
√
7+4
√
3
−
√
4−2
√
3
28 lip 17:25
i tyle:
(2 +
√
3
)
2
oraz (
√
3
− 1)
2
i tyle
28 lip 17:30
ICSP:
7 + 4
√
3
= (2 +
√
3
)
2
4 − 2
√
3
= (
√
3
− 1)
2
stąd ... =
√
(2 +
√
3
)
2
+
√
(
√
3
− 1)
2
= |2 +
√
3
| + |
√
3
− 1| = 2
√
3
+ 1
28 lip 17:31