matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprawdzenie
Ollla:
to jeszcze ja
może mi ktoś sprawdzić zadanie bo nie jestem pewna. wykonaj działanie:
x
2
−4
x+2
(x−2)(x+2)
x(x−1)
x(x−2)
:
=
*
=
?
x−1
x
2
−x
x−1
x+2
x+2
27 lip 21:48
Eta:
Po pierwsze
dziedzina
D=R\{−2, 1, 0} odp: x(x−2) bo (x+2) tez się uprościło
27 lip 21:51