matematykaszkolna.pl
fizyka.pisz.pl doris: Jakubie, jak CI idzie rozbudowa nowej stronki fizyka.pisz.pl? Muszę przyznać, że materiały są naprawdę świetne, tylko brakuje najtrudniejszych działów do matury z fizyki rozszerzonej. Czy przed maturą 2014 skończysz choć połowę tych niezaczętych? Zniecierpliwiony czytelnik ^^
27 lip 19:36
Trochę umiem matematykę : Przyłączam sie
27 lip 20:27
fx: Ja mam pytanie z innej beczki, prośbę w zasadzie − czy Jakubie mógłbyś dodać możliwość tworzenia macierzy i wyznaczników? Coś jak techowe array i vmatrix − ta funkcjonalność byłaby bardzo przydatna. Przydałaby się jeszcze możliwość zapisania w sposób porządny symbolu granicy z x→... pod lim.
27 lip 21:17
Jakub: Stronę fizyka.pisz.pl oczywiście chciałbym skończyć. Nie wiem, czy do 2014 się wyrobię, ale na pewno coś dodam. Niestety przy fppl jest dużo więcej roboty niż przy mppl. Głównie chodzi o rysunki, których w fizyce jest więcej, a co gorsza powinny być bardziej realistyczne niż w matematyce. Przykładowo jak jest w zadaniu dziecko na karuzeli, to trzeba narysować rysunek, który choć trochę przypomina to dziecko. Jeżeli to ma w miarę profesjonalnie wyglądać, to nawet dużo więcej niż trochę. To wszystko zabiera dużo czasu, a mam jeszcze inne strony do ogarnięcia. @fx Na forum wzory są składane w html i css za pomocą javascriptu. Dość ciężko będzie napisać funkcję, która wyświetla macierz czy wyznacznik. Może najlepiej będzie jak dodam do wpisów możliwość generowania wzorów w obrazkach za pomocą latex'a.
29 lip 16:09
Trivial: Jakub, już nie rozumiem czemu nie możesz po prostu podpiąć mathjax−a na stronę. http://www.mathjax.org/
29 lip 17:26
Vizer: Latex to wszystko co bym jeszcze na tej stronie chciał zobaczyć
29 lip 17:52
ccc: emotka
29 lip 20:12