wzory skróconego mnożenia
Malutka PROSZĘ O SPRAWDZENIE !: proszę o sprawdzenie tych zadań, mam je na jutro i chciałabym mieć dobrze

1) (3x+1)
2 = 9x
2+6x+1
2) (x−7)
2= x
2−14x+49
3) (a−2)(a+2)= a
2−4
4) (a−
23)(a+
23)= a
2−
49
5) (3a
2−b
3)(3a
2+b
3)= 12a
4−b
6
6) (2x
2−5y)
2=16x
2−25y
7) (ab+3c)
2=ab
2+6abc+9c
2
proszę o odpowiedź !

24 wrz 16:34
Miś:
1.−4. OK!
5. Nie 12 tylko 9
6. źle
7. źle, ma być (ab)2
24 wrz 16:49
Wiola:]: 6.4x4−25y2
24 wrz 16:57
AS: 6) (2*x2)2 − 2*2*x2*5*y + (5*y)2 = 4*x4 − 20*x2*y + 25*y2
24 wrz 17:15
Malutka PROSZĘ O SPRAWDZENIE !: ok dzięki a reszta?
24 wrz 17:31
Malutka PROSZĘ O SPRAWDZENIE !: a od 1 do 4 dobrze sa .? ; )
24 wrz 17:36
Malutka PROSZĘ O SPRAWDZENIE !: a jak ma być w końcu w 6 .?
24 wrz 17:40
AS: Tak jak podałem
5) i 7) popraw według wskazówek Misia
24 wrz 17:50
Malutka PROSZĘ O SPRAWDZENIE !: ok już mam a w 6 jak ma być w końcu .? 4x4 − 25y2 .?
24 wrz 18:58
AS: Malutka nie drocz się ze mną − podałem Tobie rozwiązanie w całości
a 10 razy o to samo się pytasz.
24 wrz 19:17