...
pozytywnyy...: Mam do was małe pytanko.
Sprawdzałem swoje wyniki maturalne z matematyki którą oblałem zresztą mając 14 pkt,zabrakło mi
dosłownie jednego by zdać.
W zadaniach otwartych zdobyłem 13 pkt gdyż spisałem odpowiedzi natomiast zrobiłem zadanie z
nierównością (30 zad.) za 2 pkt natomiast dostałem tak jakby jeden za niego :
obliczyłem tak :
zadanie wykonałem : skróciłem że Δ=3 zaś
x1= 1 i x 2=2,5 gdyż skróciłem 10/4
link do zadania :
http://www.youtube.com/watch?v=ELkBsxXI0YE
zrobiłem przedział od <−oo do +1> <2,5 do +oo>
Czy komisja mogła mi zabrać jednego punkta za to iż nie chcący wsunęłam z każdej strony po
jednym dziobku zamkniętym ? a powinno być (−oo do +1> (2,5 do +oo>
Odwołać się od wyniku maturalnego? ....
Proszę o pomoc
25 lip 19:44
pozytywnyy...: czy mam jakieś szanse jak się odwołam od wyniku?
czy komisja przyzna mi odwołując się tego punkta brakującego by zdać

?
bardzo mi zależy gdyż chciałbym iść na studia...
25 lip 19:47
Magdalena: dleta to 9 nie 3 a pierwiatek z delty to 3 to jest błąd mogą tak powiedzieć i przy
nieskończoności sie pisze otwarty przedział może tam też się pomyliłeś
25 lip 21:31
5-latek: A na jakie studia chcesz isc?
25 lip 22:05
Garth:
Zapewne na jakies niezwiazane z matematyka, a poniewaz by moc ubiegac sie o miejsce na uczelni
trzeba miec swiadectwo dojrzalosci, autorowi chodzi tylko o jego dostanie [chociazby z
minimalnym wynikiem z matematyki] poprzez odwolanie sie od wyniku.
25 lip 22:09
zxcvbn: Odwołania od wyników matury niemal nigdy nie są rozpatrywane pozytywnie, co więcej zgodnie z
wyrokiem Sądu Najwyższego ocena matury nie jest decyzją administracyjną tj. nie przysługuje
Tobie droga odwoławcza w ramach Naczelnego Sądu Administracyjnego.
25 lip 23:05
pigor: ... sądzę, że twoje 13 punktów, było już tak słabe (tak mocno naciągane), że
nie dało się już naciągnąć tego jednego punktu z tego rozwiązania za 2 punkty,
bo jak słyszę, to gdybyś miał "silną" tę 13−tkę, na pewno by się "zlitowali"
i dociągnęli do tych 15−tu .
25 lip 23:46
pigor: ..., zamień w moim poście 13 na 14 , reszta bez zmian
25 lip 23:55
pozytywnyy...: tylko zadanie zrobiłem jak w odpowiedzi tylko napisałem przedział w taki spósób :
<−oo do +1> <2,5 do +oo>
Δ skróciłem z 9 na 3

więc w x1= 1 a w x2=2,5 tak jak powinno wyjść natomiast nie wiem czy powinni mi uznać
rozwiązanie (zob.powyżej tego postu)
Szkoda bym roku nie zdał,tak zależy mi by się dostać na studia nie związane z matematyką.więc
wystarczy mi 15 pkt.
26 lip 05:57
pozytywnyy...: i co myślicie że mam jakieś szansę?
26 lip 05:57
Wety: O jakich szansach mówisz ?
Nie zdałeś obowiązkowej matury z matematyki podstawowej , więc ich nie masz .
W sierpniu napiszesz poprawkę i wtedy będziesz mógł pójść na studia .
Z czego chcesz siebo odwołać ? Zrobiłeś prosty błąd i koniec
26 lip 11:26
Mila:
1) W sprawie odwołania, miałeś podane terminy i należało to zrobić w odpowiednim terminie (
decyzja zależy tylko od Ciebie).
2) Mogłeś poprosić swoją profesorkę o pomoc w uzasadnieniu. Miałeś możliwość wglądu do pracy i
to należało zrobić, aby wiedzieć dokładnie co się napisało.
3) Jest przecież jakaś procedura dotycząca poprawy matury w sierpniu, zastosuj się, poucz się,
zadania na podstawie są proste. Jeśli np chcesz zostać dziennikarzem, to trochę matematyki też
trzeba umieć, aby nie gadać głupstw,np. że pociąg jedzie z prędkością 300 tys. km /h.
4) No to do roboty. I powodzenia w sierpniu, życie przed Tobą długie, po kolei dojdziesz do
celu.
26 lip 16:10