matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie z potegami
mika:
x
1
−1
1
+ (
)
2
= (
)
2
*x +
3
prosze o rozwaizanie krok po kroku ja
2
5
4
8
2
sprowadzilam to do poteg 2 i pomnazylam przez 2
6
ale wynik mi wyszedl inn niz w odp co zrobilam zle
24 lip 18:19
Mila:
x
1
1
1
+
=
+
/*2
6
2
5
2
4
2
6
2
3
2x+4=1x+8 x=4 spr.
4
1
2
1
3
L=
+
=
+
=
32
16
16
16
16
1
1
1
2
3
P=
*4+
=
+
=
=L
64
8
16
16
16
24 lip 18:34