?
OSa: hej

mam zadanie do rozwiązania i nie mogę się z nim uporać

moglibyście mi pomóc z góry
dziękuje
| | 3x+4 | |
narysuj wykres funkcji homograficznej f(x)= |
| |
| | x | |
| | 3n+4 | |
b) zaznacz na nim punkty, które odpowiadają wyrazom ciągu an= |
| |
| | n | |
c) odczytaj wartości a
1 i a
3
z góry wielkie dzięki
24 lip 12:56
ZKS:
| | 3x + 4 | | 4 | |
f(x) = |
| = |
| + 3 |
| | x | | x | |
| | 3n + 4 | |
Rysujesz wykres f(x). Teraz aby znaczyć punkty które odpowiadają ciągu an = |
| |
| | n | |
musisz zaznaczyć argumenty które są liczbami naturalnymi.
24 lip 13:17
ICSP: czyli wszystkie liczby naturalne
24 lip 13:26
:/: a co jeśli ona pisze egzamin ?
24 lip 13:29
OSa: nie rozumiem
24 lip 13:33
24 lip 13:48
ZKS:
; / nie trzeba nawet zakładać że 0 ∉ N ponieważ dziedzina wyklucza ten przypadek i
go nie bierzemy pod uwagę.
24 lip 13:55
aniabb:
24 lip 14:09