funkcja
Kocham kobiety :
funkcja liniowa osiąga wartości dodatnie tylko dla x∊(3,
∞) a do jej wykresu należy punkt
A=(−1,−8) wyznacz wzór funkcji
mam tylko takie coś
−a+b=−8
totalnie nie rozumiem tego zdania
17 lip 21:38
krystek:

wykorzystaj ta informację
17 lip 21:40
ICSP: Zauważ ze funkcja liniowa która przyjmuje wartości dodatnie od <a ; + ∞) bądź od (−∞ ; a> ma
miejsce zerowe = a . tzn f(a) = 0
17 lip 21:40
Kocham kobiety :
(3,0)
−a+b=−8
3a+b=0
17 lip 21:42
krystek: tak
17 lip 21:44
Mila:

y=ax+b wzór funkcji liniowej
liczba 3 jest miejscem zerowym tej funkcji.⇔0=a*3+b
b=−3a
(−1.−8) należy do wykresu tej funkcji⇔
−8=a*(−1)+b
−8=−a−3a⇔a=2,
b=−3*2=−6
y=2x−6
17 lip 21:46
Kocham kobiety : Dziękuje
17 lip 21:47
Kocham kobiety : Mam jeszcze 10 zadań pomożecie ?
17 lip 21:48
krystek: Lub jak Mila, wyręczymy.
Milu pozdrawaim
17 lip 21:50
Kocham kobiety : Liczby a
2+5a+4b, 3a+2b+1, a+b tworzą w podanej kolejności ciąg arytmetyczny wyznacz wszystkie
wartości a dla których ten ciąg ma dodatnią różnicę
3a+2b−a
2−5a−4>0 i a+b−3a−2b−1>0
ok ? nie chce rozwiązań tylko wskazówki
17 lip 22:03
Kocham kobiety : | | 1 | |
wyznacz wszystkie wartości kata ostrego cosα dla których ( |
| ,cosα,3...) jest ciągiem |
| | 4 | |
geometrycznym Podaj wzór tego ciągu
ale jak podać wzór ciągu
17 lip 22:10
krystek: Ale te różnice jeszcze muszą być równe. (pierwszą zapisz poprawnie.)
17 lip 22:11
17 lip 22:13
Kocham kobiety :
3a+2b−(a2+5a+4b)=a+b−(3a+2b+1)
3a+2b−a2−5a−4b=a+b−3a−2b−1
17 lip 22:16
krystek: an=a1*qn−1 wcześniej wyznacz q
17 lip 22:16
Mila:
Witaj Krystek. Jak zdrówko?
17 lip 22:16
Kocham kobiety : @krystek do którego to ? post 22:16
17 lip 22:17
krystek: Zapisz poprawnie.
17 lip 22:17
17 lip 22:19
krystek: @ Kocham ..:Tak .
Milu ok oby tak dalej!
17 lip 22:19
Kocham kobiety : co mam zapisać poprawnie

poprawiłem przecież
17 lip 22:19
17 lip 22:20
krystek: | | 1 | | √3 | |
Masz ciąg ,{ |
| , |
| , 3..} |
| | 4 | | 2 | |
17 lip 22:22
Kocham kobiety :
no to
| | 1 | |
an= |
| *(2√3)n−1 teraz ok ? |
| | 3 | |
17 lip 22:22
17 lip 22:22
krystek: I teraz rozpisz potegę
17 lip 22:23
17 lip 22:26
17 lip 22:27
krystek: ok , i dalej..
17 lip 22:28
Kocham kobiety :
post 22:28 to już chyba koniec zadania ?
17 lip 22:29
krystek: tak
17 lip 22:32
Kocham kobiety : dobra dziękuje za pomoc

z resztą już sobie poradziłem
17 lip 22:34
krystek: Możesz sprawdzić samodzielnie wyliczając a1, a2 a3 i nie masz wówczas wątpliwości
17 lip 22:34
krystek: Spokojnej nocy
17 lip 22:34
Kocham kobiety : Dziękuje i wzajemnie ale spać jeszcze nie idę ( 90 zadań do zrobienia plus fizyka )
17 lip 22:38
krystek: A przecież sa wakacje

!
17 lip 22:43
Kocham kobiety : jakie wakacje ? chodzę do technikum mam tylko podstawę więc muszę nadrobić

a nawet czasami z
podstawą mam problem

więc wakacje sobie odpuszczam odpocznę po maturze
17 lip 23:02
Kocham kobiety : a po drugie nie stać mnie na korepetycje więc muszę dokształcać się sam
17 lip 23:04
krystek: I dobrze ,że mobilizujesz się sam . Tutaj znajdziesz pomoc



!
17 lip 23:17
krystek: 
na zachętę do dalszej pracy, jestem pełna uznania

!
17 lip 23:20
Kocham kobiety :
tylko nie zawsze mi wychodzi wszystko,ale próbuje sam robić wszystkie zadania

a tym czasem
miłego wieczoru (nauka wzywa)
17 lip 23:22