funkcje ;)
Kocham kobiety :
f(x)=x
3+4x
2−5
g(x)=f(x+1)−f(x)
wykaz że funkcja g ma miejsca zerowe wymierne
g(x)=(x+1)
3+4(x+1)−5−(x
3+4x
2−5)
g(x)=x
3+3x
2+3x+1+4x
2+8x+4−5−x
3−4x
2+5
g(x)=3x
2+11x+6
Δ=61
√Δ=
√61
C.N.D zgadza się ?
17 lip 20:22
pigor: ... no nie, bo tobie wyszły niewymierne , szukaj błędu
17 lip 20:25
Kocham kobiety : polecenie jest niewymierne źle przepisałem przepraszam
17 lip 20:27
pigor: ...,
g(x)= 3x2+11x+5 i teraz licz
17 lip 20:28
pigor: ... w porządku dla 5−tki, tez są tylko niewymierne . ...
17 lip 20:30
Piotr: Żle delte policzyles delta wynosi 49
17 lip 20:30
Kocham kobiety : pigor wyszło ok tylko pomyliłem polecenia
17 lip 20:30
Piotr: 121−72=61? chyba 49
17 lip 20:31
pigor: ...ale namieszaliśmy sobie , chyba tam jednak wyraz wolny to 5−tka i Δ=61 ...
17 lip 20:34
Kocham kobiety : zgadza się

wyraz wolny to 5 i Δ=61
17 lip 20:36