matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgi
Marta:
(8)
−
1
*16
4
=
24 wrz 10:15
j:
1
*64=8
8
24 wrz 10:22
j:
1
*65536=8192
8
sry pomyliłem się, tak jest poprawnie
24 wrz 10:24
Bogdan:
Dzień dobry. 8
−1
* 16
4
= (2
3
)
−1
* (2
4
)
4
= 2
−3
*2
16
= 2
−3+16
= 2
13
i tak należy ten wynik zostawić
24 wrz 10:38