Rownanie
Paulinka: x5 +x4 − 2x3 −2x2 +x+1 =0
17 lip 19:51
Kocham kobiety :
x
4(x+1)−2x
2(x+1)+(x+1)=0
(x+1)(x
4−2x
2+1)=0
(x+1)(x
2−1)
2=0
(x+1)[(x−1)(x+1)]
2=0
x=... dokończ
17 lip 19:54
pigor: ..., np. tak :
x5 +x4 −2x3 −2x2 +x+1 =0 ⇔ x
5−x
3 +x
4 −x
2 − x
3+x −x
2+1= 0 ⇔
⇔ x
3(x
2−1) +x
2(x
2−1) −x(x
2−1) −1(x
2−1)= 0 ⇔ (x
2−1) (x
3+x
2−x−1)= 0 ⇔
⇔ (x
2−1) [x
2(x+1)−1(x+1)]= 0 ⇔ (x
2−1)(x+1)(x
2−1)= 0 ⇔
(x−1)2(x+1)3= 0 ⇔
⇔
x∊{−1,1} , gdzie x= −1 pierwiastek 3−krotny, a x=1 − dwukrotny . ...
17 lip 20:03
Kocham kobiety : @pigor popsułeś zabawę
17 lip 20:05
pigor: ..., przepraszam, ale nie przejmuj sie, bo twój sposób jest o niebo lepszy

. ...
17 lip 20:16
Kocham kobiety :
17 lip 20:16
Paulinka: dziekuje wam bardzo
17 lip 20:20