podzielnosc
zadanie: spotkalem sie gdzies z takim zapisem
przykladowo: NWD(a,b)=2max(d,e) cos takiego ale co to oznacza to max albo min bo tak
tez widzialem?
17 lip 14:18
Basia:
max(x1,x2,....,xn) oznacza największą z liczb x1,x2,....,xn (maksimum)
min(x1,x2,....,xn) oznacza najmniejszą z liczb x1,x2,....,xn (minimum)
17 lip 14:22
zadanie: dziekuje
17 lip 14:29
zadanie: jak rozlozyc na czynniki pierwsze liczbe 1212?
17 lip 14:29
Basia:
12 = 2*2*3
1212 = 212*212*312 = 224*312
17 lip 14:31
zadanie: dziekuje
17 lip 14:43
fx: Czy NWD(a,b)=2max(d,e) jest prawdziwe dla każdej pary liczb?
17 lip 18:20
zadanie: nie wiem
17 lip 18:35
zadanie: ?
17 lip 19:20
Basia: a kto to może wiedzieć ? skoro nie wiadomo co oznaczają d i e ?
20 lip 17:42