matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwiastki
jaN:
3
√
3
*
6
√
3
23 wrz 20:48
Bogdan:
n
√
a
k
= a
k/n
np.:
5
√
7
= 7
1/5
23 wrz 20:53
Miś:
3
1/3
* 3
1/6
= 3
(1/3 +1/6)
= 3
1/2
=
√
3
23 wrz 20:53