.
asdf: @Trivial
jestes?
10 lip 16:32
asdf: Jest jakis szybki sposob na usuniecie (wyzerowanie) dysku i zainstalowanie na nowo windowsa
(juz z plytki − z tym nie problem). Dodam, ze na laptopie jest linux + 2 windowsy (ale to
chyba nie ma wplywu). Chodzi mi o to, czy jezeli wyzeruje (jak?) dysk to na nowo bede mogl
normalnie wlozyc plytke z instalacją windowsa?
10 lip 16:35
Dominik: wlacz komputer z opcja bootowania z cd i w instalatorze czy to windowsa, czy linuksa, bedziesz
mial mozliwosc sformatowania dysku. wystarczy usunac wszystkie partycje i zalozyc nowe, pod
nowy system.
jesli chcesz to zrobic z poziomu windowsa to rozejrzyj sie za partition managerem.
10 lip 17:03
Trivial: Jestem.
10 lip 17:09
Trivial:
Dominik, nie da się tego zrobić spod poziomu windows (dysku systemowego nie da się
zablokować). Najwygodniej jest po prostu zrobić boot z CD windowsa. Na pewno jest tam ekran
konfiguracji partycji dysku, na którym można sobie wszystko ustawić.
10 lip 17:12
Dominik: ale moglby wydzielic partycje na nowy system. choc nie wiem po co, bo podczas instalacji
systemu mozna zgrabnie wszystko usunac,
10 lip 17:26
use: generalnie wyzerowac dysku do zera to sie z tego co wiem nie da, bo zawsze te informacje jakie
na nim miales mozna pozniej ewentualnie odzyskac ( jezeli o to ci chodzi ze chcesz wyzerowac
tak zeby nie dalo sie odzysac danych to polecam młot 5kg)
10 lip 18:25
asdf: dzieki Wam za pomoc
10 lip 18:39
asdf: dzieki Wam za pomoc
10 lip 18:39
fx: Przy okazji jedna praktyczna uwaga. Gdy zamierzasz posiadać na jednym dysku system Windows i
GNU to polecam wpierw instalować Windows a następnie GNU. Unikniesz wycięcia menadżera
uruchomienia przez instalator Windows.
11 lip 01:00
asdf: Jeszcze mam taki problem: da się skopiować wszystkie cookie/historie itd z przeglądarki chrome
na inny komputer?
11 lip 02:36
Mateusz:
Sprawdz folder Temporary internet Files tyle ze musisz go sobie odkryc bo domyslnie jest ukryty
znajduje sie w folderze Documents and settings w ustawieniach aplikacji
11 lip 07:01
asdf: ok, dzieki
11 lip 16:30