matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tożsamości trygonometryczne - obliczenia
Dorota:
a) tgα, jeśli α∊(0,90) i 4sin
2
α = 3cos
2
α
9 lip 14:56
Patronus:
4sin
2
α = 3cos
2
α
sin
2
α
3
=
cos
2
α
4
sinα
√
3
=
cosα
2
√
3
tgα =
2
9 lip 15:18