matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka nieoznaczona
Monika:
1
1
1
∫x*
√
a
2
−x
2
=| x=
√
t
⇒ dx=
| =∫
√
t
*
√
a
2
−x
2
=
∫
√
a
2
−x
2
2
√
t
2
√
t
2
8 lip 20:28
Monika:
pomocy?
8 lip 20:51
Mila:
dt
[a
2
−x
2
=t, −2xdx=dt, xdx=
]
−2
−1
−1
∫
√
t
dt=
t
3/2
=... dokończ
2
3
8 lip 21:21